Susie Wolff: Κατέθεσε μήνυση κατά της FIA - Οι λόγοι


Η διευθύντρια της F1 Academy προχώρησε σε μηνύσεις κατά της FIA σχετικά με την έρευνα που είχε διεξαχθεί στο πρόσωπό της τον περασμένο Δεκέμβριο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: DAIMLER AG
  • 21/3/2024

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Susie Wolff, επικεφαλής του F1 Academy, κι ο σύζυγός της, Toto Wolff, team principal της Mercedes, βρέθηκαν στο επίκεντρο ερευνών της FIA για πιθανή διαρροή πληροφοριών μεταξύ του ζευγαριού.

Η σχετική αναφορά έλεγε τότε ότι «η FIA γνωρίζει για τις εικασίες που αφορούν τον ισχυρισμό ότι εμπιστευτικές πληροφορίες περνούν από μέλος της FOM σε επικεφαλής ομάδας της F1. Το τμήμα συμμόρφωσης της FIA διερευνά το ζήτημα.»

Φυσικά, τόσο ο Toto Wolff, μέσω της Mercedes, όσο κι η Susie Wolff, μέσω των προσωπικών της λογαριασμών στα social media, είχαν διαψεύσει οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο. Μάλιστα, η Σκωτσέζα διευθύντρια του F1 Academy είχε δηλώσει «προσβεβλημένη, όμως καθόλου έκπληκτη» με αυτήν την εξέλιξη.

Ταυτόχρονα, οι 9 υπόλοιπες ομάδες του grid προέβησαν σε δικές τους δηλώσεις, λέγοντας ότι δεν ήταν κάποια από εκείνες, που ζήτησε τη διερεύνηση του ζεύγους, όπως είχε υπονοηθεί αρχικά σε μέσα του ειδικού Τύπου.

Σχεδόν 48 ώρες μετά την ανακοίνωση της FIA σχετικά με την εκκίνηση των ερευνών, μία νέα δήλωση από την ομοσπονδία ήρθε στο φως, με τους άρχοντες του σπορ να δικαιώνουν τους Wolff, εφόσον τα ευρήματα της έρευνας είχαν ικανοποιήσει το κυβερνών σώμα.

Ωστόσο, η Susie Wolff θεώρησε ότι αυτή η έρευνα σπίλωσε το όνομά της κι αμφισβήτησε ασκόπως την ακεραιότητά της ως στέλεχος της FOM, ανακοινώνοντας τώρα, περισσότερο από 2 μήνες μετά το συμβάν, ότι προχώρησε σε μηνύσεις κατά της FIA, σχετικά με το ζήτημα. 

Η επικεφαλής του F1 Academy έγραψε σε σχετική της δημοσίευση στα social media, όπου και γνωστοποίησε την απόφασή της λίγο πριν την έναρξη του αγωνιστικού τριημέρου στο GP Αυστραλίας:

«Επιβεβαιώνω ότι έχω καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στο γαλλικό δικαστήριο στις 4 Μαρτίου σχετικά με τις δηλώσεις που έγιναν για εμένα από τη FIA τον περασμένο Δεκέμβριο. Δεν έχει υπάρξει ακόμη καμία διαφάνεια ή ανάληψη ευθυνών σχετικά με τη διαχείριση του θέματος από τη FIA και το προσωπικό της.

«Νιώθω περισσότερο από ποτέ ότι είναι σημαντικό να ορθώσω το ανάστημά μου απέναντι στην απρεπή συμπεριφορά και να εξασφαλίσω ότι οι υπεύθυνοι αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Παρόλο που μερικοί μπορεί να πιστεύουν ότι η σιωπή τους δίνει άφεση αμαρτιών - δεν το κάνει.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

F1: Ποια κορυφαία στελέχη «κλέβει» η Mercedes από τη Ferrari

F1 2026: Με τροχούς 18 ιντσών κι ελαστικά μικρότερων διαστάσεων

Leclerc: «Είναι θέμα χρόνου η Ferrari να φτάσει τη Red Bull»